Titulní obrázek


Peugeot 2008 navazuje na model 3008

Automobilka Peugeot pomalu představuje nové městské SUV 2008. Premiéru měl již na autosalonu. Tento model navazuje na oblíbený vůz 3008.

Malý, jen 416 centimetrů dlouhý Peugeot míří do stále oblíbenější kategorie SUV. Peugeot 2008 tak navazuje na nečekaně úspěšný model 3008.

Karoserii dávají charakter výrazné grafické prvky, vykousnutá přední i zadní světla, výrazný prolis ve víku kufru a hodně placatá kapota. Všímavé zaujme hlavně boule nad zadními dveřmi, kde se střecha zvedne, asi aby přidala místo pro hlavu na zadních sedadlech.

Co má přichystáno pod kapotu zatím Peugeot neprozradil, potvrdil jen, že v nabídce motorů bude nový benzinový tříválec a diesel e-HDi. 2008 i přes svůj dobrodružný vzhled nemá dostat pohon všech kol. Vystačit bude muset s přední poháněnou nápravou a sofistikovaným stabilizačním systémem.

Povinné ručení online: neobíhejte pojišťovny a nezvěte si domů pojišťovací poradce? Využijte sjednání povinného ručení online přes internet. Ušetříte drahocenný čas, v kalkulátoru pojištění naleznete optimální sazbu pro vaše vozidlo a navíc výrazně ušetříte.

Peugeot 2008 je prvním vozem značky, na jejímž vývoji se od počátku podílely současně designérské týmy z různých částí světa: v Paříži, v Šanghaji a v Sao Paulu. Vůz totiž hodlá zaujmout zákazníky nejen v Evropě, ale i v Číně a v Jižní Americe. Do prodeje má dorazit letos na jaře.