Titulní obrázek


Peugeot 2008

V polovině tohoto roku se můžeme těšit na nový malý crossover Peugeot 2008. Automobilka prozatím neprozradila mnoho informací o motorech, ale zřejmě tu budou zvoleny osvědčené jednotky.

Značka s vozem 2008 využívá své zkušenosti získané díky úspěchu crossoveru 3008 a přichází s dosud nevídanou nabídkou v segmentu B. Ovšem, pokud si vzpomeneme na jízdu s modelem 3008, naše nadšení asi zmizí.

Povinné ručení je zákonné pojištění vozidla, které chrání motoristy před škodami, které mohou způsobit při svých cestách ostatním. Z tohoto pojištění jsou kryty nejenom poškozená vozidla, silnice, domy, ale i škody na zdraví všech účastníků nehody.

Novinka vychází z konceptu 2008, který jsme si mohli prohlédnout na autosalonu v Paříži. Už tehdy se zdálo, že je auto blízké sériové produkci. Automobilka nezveřejnila informace o použitých motorech, ale čekejte jednotky použité u hatchbacku 208, nejoblíbenější asi bude diesel 1.6 HDI. Jestli se dostane do sériové výroby slibovaný foukaný benzínový tříválec 1,2 litru o výkonu 110 koní, je zatím otázkou.

Peugeot 2008 se bude montovat ve Francii, Číně a také Brazílii. Na informace o pohonných jednotkách, cenách a výbavě si musíme počkat. Základní údaje budou zveřejněny na autosalonu v Ženevě, detaily pak při uvedení vozu na český trh.